skiing

Grundläggande skiing tips


Sporten skidåkning kan vara spännande men det kan också vara farligt. Det finns gott om viktiga saker som bör göras innan du beger dig ut på en skidsemester, så läs vidare för att ta reda på några grundläggande Skidåkning tips för att hålla dig säker och frisk! Medan skidåkning, är korrekt hållning mycket viktigt och mer så om du skidåkning på is. Att stanna för långt bakom din skida, luta sig för mycket inåt, eller bara säkerhetskopiera för långt när du åker skidor är en stor no-no, och det verkligen bara gör att du går långsammare, vilket inte är vad du behöver när du står inför en brant isig sluttning!

Tips för den perfekta toppturen

När det gäller din egen skidåkning är det alltid en bra idé att ha en guide eller två som hjälper dig med dina steg. Om du inte är säker på var du ska börja, bara be någon om några förslag. Men om du åker skidor med en grupp, se till att alla är medvetna om hur farligt is och snö skidåkning kan vara, eftersom de kommer att känna till alla regler, inklusive vistas utanför backarna om du inte är erfaren på det. Du kommer också att upptäcka att du kan lära av dem och ha kul att göra det.

Öva alltid dina drag innan du går ut i backen, även när du inte känner dem. På så sätt, om du inte känner dig så säker på dina förmågor som du trodde, kommer du inte ha några problem alls. Några bra tips att följa:

Ha alltid en partner om du åker skidor i snö. En tandemskidåkning eller tandemskidåkning är ett bra sätt att lära sig konsten att åka skidor tillsammans utan att riskera något mer än ett par stötar och blåmärken. Även om det finns många andra sätt att lära sig sporten, är det också mycket säkrare med andra skidåkare runt för att ge uppmuntran och för att hålla dig på uppgiften.

Åka skidor på skidor endast för korta sträckor åt gången. Att gå längre tid på skidor kan orsaka problem om du inte är van vid dem.

Försök alltid och ta pauser. Skidåkning är inte ett spel, det är en seriös sport som kräver att du använder varje muskel i kroppen.

Kom ihåg att man inte behöver ha mycket erfarenhet för att kunna åka bra. Tänk alltid på dig själv som en amatör först och främst när det gäller skidåkning, för om du tar lektioner och lära av någon som är mer erfaren, då är det då det kommer att bli mycket enklare och du behöver inte oroa dig för att vara för mycket bakom eller överskrida märket i backen.

Så där har du några av grunderna i skidåkning som är mycket användbara för dem som just har börjat åka skidor och försöker bekanta sig med sporten. Det är mycket viktigt att du inte rusa in i saker ändå. Ta din tid, öva, och få hjälp från andra. Med rätt tips kommer du att kunna njuta av din tid i backarna utan att behöva oroa dig för farorna.

hur ska du välja rätt skateskidor?

Följande är några av de bästa skidtips som du kan följa. När du åker skidor letar du alltid efter de öppna platserna där du kan glida in och ut ur lätt och ändå vara ur vägen. Det finns till exempel ofta stora, öppna ytor där man kan vända och gå ner igen utan att behöva sladda skidorna. Om du kan komma in på dessa platser, kommer det att bli lättare för dig att lära dig att göra saker som skidåkning med två skidor och du kommer att upptäcka att du får lättare att glida nerför backen.

Håll huvudet uppe och se framåt. Skidåkning i det fria kan vara väldigt roligt om du har en klar bild av vad som kommer upp framför dig. Om du ska ner för en kulle, kommer du vill hålla toppen av huvudet ner för att se några hinder i din väg. Om du råkar missa en plats som du vill gå ner och måste gå runt det, kommer du att vara mindre benägna att göra ett misstag.

Försök aldrig att passera eller köra om en annan skidåkare. Ibland, när skidåkning, kan du behöva passera på en smal väg och du kommer att vilja hålla till höger eller vänster. Om du inte kan se dem tydligt, då är det bäst att försöka hålla sig till mitten av vägen för att undvika att träffas av något i siktlinjen.

Försök att hålla dig avslappnad. Det är viktigt att du lär dig att kontrollera dina känslor när du åker skidor och det inkluderar att kunna slappna av och inte oroa dig för någonting när du är där ute. Se till att du inte tänker på resultatet av dina handlingar eftersom detta kan göra dig nervös och inte kunna njuta av upplevelsen.