skid5

Hur man ski säkert


För nybörjare och veteraner både, en av de saker som du måste ha är skid-och snowboard säkerhetstips. Rätt hållning medan skidåkning är mycket viktigt, särskilt när skidåkning på is, och ännu mer så om skidåkning i en backe. Backseating, eller står för långt fram på din skidbindningar, är också bland de vanliga misstagen de flesta skidåkare gör och det verkligen gör att du glider snabbare, inte vad du förväntar dig när du är ansikte mot ansikte med en brant svart klippa! Här är några tips på hur du kan vara säker när du åker skidor.

Saker att göra i Verbier

När du ska börja åka skidor, stå alltid rakt och avslappnat på skidbindningen, även om du redan är halvvägs nerför backen. I själva verket står upprätt och avslappnad gör din hållning stabilare och mer bekväm, eftersom du inte behöver böja alls. Detta kommer också att hjälpa till att hålla din vikt i kontroll. Det kommer också att du kan se hela sluttningen och därför inte panik när du kommer till ett plötsligt stopp eller ens när lutningen ändrar riktning. Du kommer att kunna bedöma hur hårt du kommer att behöva arbeta på dina skidrörelser när du står upp rakt.

Du bör också vara uppmärksam på din omgivning medan du åker skidor. Om du märker något som ser på sin plats eller är ur vägen, titta runt innan du slutar. Även små hinder kan visa sig vara farliga.

Ski off pist Nybörjare

Om du ser något som du tror kan vara farligt när du åker skidor, försök att undvika det. Gå inte upp och ner för backen bara för att se om något rör sig. Om det inte finns något sätt att undvika att gå upp eller ner för backen, så ska du definitivt inte göra någonting.

Sätt aldrig på skidorna baklänges under skidåkningen. Se till att flytta dem så nära som möjligt till höger sida innan du kommer till den punkt där de är vana att glida bakåt. Att göra detta kommer att göra din svarvning varv smidig och enklare. Se också till att du sätter upp båda skidorna samtidigt, eftersom du vänder, eftersom detta kommer att bidra till att förhindra att dina fötter glider av bindningen.

När du åker skidor, håll alltid vikten centrerad över din främre fot när du är vänd nedför. Detta kommer att göra det lättare för dig att glida bakåt, och inte förlora din balans. När du glider bakåt, försök att hålla din vikt på den främre foten och hålla den bakre foten planterade.

Håll din främre fot på bindningen tills du når slutet av din tur, sedan skjut baksidan foten på bindningen så att du har möjlighet att hålla dem båda på bindningarna och hålla din vikt centrerad. Se till att du inte flyttar runt dem medan du åker skidor eftersom du kan tappa balansen, vilket kan göra att du blir ur balans och får dig att glida.

Det viktigaste att komma ihåg när man lär sig att åka skidor är att alltid vara medveten om sin omgivning. Om du åker skidor nära klippor eller andra backar som har branta avlämningar, var försiktig när du lyfter foten, för du vill inte gå upp. på en sluttning för fort.

Använd alltid skyddsglasögon för att skydda dina ögon medan du åker skidor. De kommer att bidra till att förhindra allvarliga skador om du faller och blir träffad i ögat. Om du faller och blir träffad i ögat, det finns flera olika sätt som du kan få det. Det är viktigt att lära sig att åka skidor med rätt utrustning så att du vet exakt vad du ska göra om du blir träffad.

Många skidåkare bär skidåkares axelvaddar under vintersäsongen så att de kan hjälpa till att hålla huvudet från att bli repad. När du åker skidor ska du se till att titta åt båda hållen innan du slutar. innan du börjar åka skidor.

Snåla inte på rätt utrustning om du är ny på skidåkning. Du behöver det av säkerhetsskäl. När du först börjar, snåla inte på utrustningen. och i slutändan blir skadad.