backcountry-skiiing

Ski Tips – Vad du behöver veta om skidåkare


När det gäller skidåkning kan det vara mycket svårt att åka skidor utan att känna till vissa saker. Här är några bra skidtips som hjälper dig att förbättra dina skidkunskaper och se till att du har en fantastisk tid i backarna.

Du måste komma in i rätt hållning medan skidåkning, och ännu viktigare, medan snowboard. Backseating eller lutar för långt framåt på din snowboard är kanske en av de största misstagen de flesta nybörjare gör, och i det långa loppet gör det du går långsammare, vilket definitivt inte är vad du vill när du står inför en brant uppförsbacke svart backe! Ser du fram emot att åka skidor lika mycket som jag, kommer du med största säkerhet behöva en uppsättning skidtips för att komma igång på högerfoten. I den här artikeln ska jag ge dig några bra skidåkning tips som hjälper dig att göra de första stegen mot bättre skidåkning.

Först och främst måste du vara medveten om var din skidåkning är när du åker skidor. Det innebär att du måste ta hänsyn till all terräng runt dig när du åker skidor. Titta inte bara på den plana ytan. Håll utkik efter den branta lutningen som går upp på sidan av berget, och sedan nedförsbacken som går ner på andra sidan. Det är också viktigt att titta på terrängen runt dig framför dig när du åker skidor så att du kan planera din skidåkning därefter.

En av mina favorit tips skidåkning är att planera framåt.

Om du är nybörjare, och du ser fram emot att åka skidor hela dagen och hela natten, då finns det ingen idé att planera en dag eller två i förväg. Om du verkligen vill åka skidor som du vill måste du planera i god tid.

Dessutom måste du vara medveten om vinden hela tiden medan skidåkning. Kom ihåg att vinden har betydelse för hur snabbt du kan åka skidor och även hur långt du kan åka skidor! När en stark vind blåser bakom dig medan skidåkning, kommer det att lägga till den hastighet som du reser och få dig att resa snabbare. Men om du står inför en svag eller torr blåsig dag, då du kommer att finna det svårt att åka ordentligt. Och det bästa sättet att åka skidor på en blåsig dag är att hålla huvudet stilla, eftersom du inte vill skidethe hela tiden du skidåkning i en stark vind.

En annan av mina favorit tips skidåkning är att lära sig att använda dina stavar väl. Anledningen till detta är att stavar har en inverkan på din skidåkning. Om du inte vet hur du använder dina stavar på rätt sätt, kan det skada dig när du åker skidor och det är aldrig en bra idé när det gäller skidåkning.

En av mina andra favorit tips skidåkning är att komma ihåg att skidåkning handlar om balans. Inte skida hela kroppen medan skidåkning, speciellt om du ska upp och ner kullar. Jag menar inte bara gå överallt, bara se till att du håller någon kroppskontakt med huden hela tiden så att du inte hamnar ont.

Så där har du några av mina fina skidtips till dig, dessa kan tyckas vara grundläggande tips som du skulle hitta i någon nybörjarguide till skidåkning men de är väldigt viktiga när det gäller att lära sig att åka skidor. Allt som allt kommer dessa tips hjälpa dig att bli en bättre skidåkare.

Dessa skidtips är till för nybörjare och om du är en rutinerad skidåkare, då är dessa tips för dig också. Du kommer att upptäcka att de kommer att hjälpa dig att förbättra dina skidåkning färdigheter och göra din skidåkning lättare. Jag lärde mig själv att åka skidor genom boken av Michael Bell. Denna bok är full av skidtips som hjälper dig att förbättra din skidåkning och jag rekommenderar det starkt.

Lära sig åka skidor

Boken kommer också med en DVD med videor, som jag har hittat är ännu bättre än boken. De kommer att visa dig hur du ska åka skidor, vilken typ av utrustning du behöver få, hur man knyter knutar, hur man greppar skidorna och naturligtvis, hur man åker skidor. Video-DVD-skivorna är ännu mer detaljerade och de visar dig hur du skidbackar, vilket är till stor hjälp om du just har börjat.

Du kan gå med på webbplatsen “One-On-One Skiers” där du kan få råd från andra skidåkare, och du kan också läsa forumet och få tips från dem också. Forumet är också ett bra ställe att dela dina frågor, eftersom det finns människor där som åkte samma typ av backar som du gör. Jag skulle definitivt rekommendera denna webbplats till alla som vill förbättra sin skidåkning färdigheter och erfarenhet.