skid6

Skiing Tips – Hur man ski säkert och enkelt


Har du åkt skidor ett tag vet du nog att det finns en massa olika saker du kan göra och inte göra. Följande skidtips kan hjälpa dig att börja i rätt skidbackar och få självförtroende om du är nybörjare, utveckla mer teknik och få ut det mesta av din skidåkning om du är en avancerad skidåkare eller ta upp det ett snäpp om du redan är en fulländad skidåkare.

Vad gör jag för fel?

En av de första saker som många glömmer när de åker skidor är det faktum att de måste vara uppmärksamma på vart de är på väg och hur de ska komma dit. Det kan låta dumt men det är mycket viktigt att se till att du håller dig på målet. Detta innebär att titta på en karta innan du iväg och ta dina lager, detta sätt kommer du att veta exakt var du vill vara och hur man kommer dit.

När du börjar åka skidor, kommer du att upptäcka att det finns en massa saker som kommer att vara viktigt att komma ihåg på din första dag på skidorter och dessa inkluderar att se till att du är medveten om den lutning du kommer att vara på väg ner och om det finns någon terräng som är ett problem eller har några särskilda regler som du bör följa. Om du är osäker på något, se till att du frågar personalen på orten och de kommer att vara glad att ge dig lite vägledning.

Vatten skidhastighet

Som nybörjare måste du också komma ihåg att hålla saker och ting säkra och välorganiserade. Du vill inte förlora fokus på spelet eftersom du är bekymrad över att se till att allt går smidigt och att skidåkarna kan njuta av upplevelsen. Se till att du checkar in i allt som du behöver innan du går för att se till att du vet vad du kommer att behöva och att du kan använda dig av det på rätt sätt.

Kom ihåg att när du åker skidor är det en bra idé att vara realistisk om den upplevelse som du har. Vissa människor fastnar så i spänningen att de glömmer det faktum att de faktiskt kommer att få lite grov runt kanterna när de lär sig att åka skidor. Försök att undvika detta genom att försöka ta in allt du kan, utsikten och det omgivande området och försöka komma ihåg att försöka titta på dem som om möjligt.

Det är också viktigt att du kommer ihåg hur förhållandena är i en skidbacke och hur de varierar. Det finns olika typer av snö och olika typer av backar och det är anledningen till att det är så viktigt att man blir bekant med terrängen och hur den beter sig. När du åker skidor i grupp eller med dina vänner är det en bra idé att turas om att åka skidor så att en person kan öva sina färdigheter och hjälpa till att lära sig hantera olika förhållanden. Kom också ihåg att om snön börjar glida och glida, försök att undvika det, kommer detta bara göra saken värre, istället försöka sätta på den igen och se till att du alltid är medveten om dess riktning och rörelse.

En annan viktig sak att komma ihåg är att du måste kunna hålla snön i backen när du åker skidor. Du måste hålla fötterna planterade ordentligt på snön och hålla dem där så att du inte glida ut från under dig. Det finns inget mer irriterande än att glida ut från under dig. Om snön börjar glida, bara fortsätta att sätta på den igen.

En annan viktig sak att komma ihåg när du åker skidor är att du måste komma ihåg att du kommer att bli blöt om temperaturen sjunker under fryspunkten. Du bör bära vattentäta kläder när du åker skidor och se till att du har handskar och varma strumpor. Detta kommer att hålla dig bekväm eftersom det kommer att bidra till att hålla kroppen varm samtidigt som du ser till att du inte är hal.